jkllogo

Optredens

Fêtes de l'Eau Leernes 22 juni 2003

Optreden tijdens de Fêtes de l'Eau in Leernes, ten zuiden van Charleroi, in de prachtige natuur van Samber en Abbaye d'Aulne. Hoewel de weergoden wat minder beloofd hadden was er hier toch weinig van te merken. En dat velen dan ook de koelte en gezelligheid van water gingen opzoeken was te merken aan de drukte op deze plaats. Toen we na enkele kunstgrepen dan toch met de bus op de locatie geraakten was het hollen naar een frisse pint, iets om de maag te vullen en rondkijken naar wat ons te wachten stond.

En ja, hier was blijkbaar het één en ander te beleven. Bezoek aan de Libération, télégeleide bootjes, waterspelen, eendenkoers en last but not least, een optreden van het koor 'Leopoldsburg' aan boord van de Crusader.

 

 

De boeiende 'Tiercé de Canards'.

Na een beetje duwen had iedereen zijn plaats gevonden op de punt van de Crusader. Met een aangename stem gaf Geneviève in perfect frans uitleg over het wel en wee van Shanties, de zeemansliederen.

Gelukkig trakteerde de 'Patron' van 'le Saint-Emilion' ons op een welkome verfrissing. En terwijl we even uitblazen en de mening van onze trouwe supporters vragen, staan we al weer klaar voor het tweede gedeelte van het optreden.

Ook de media was ter plaatse en op Sambre TV zullen we blijkbaar nog enkele dagen te zien en horen zijn.

Bij onze collega schippers van de Yacht Club de Haute Sambre kriebelde het zo hard dat het niet anders kon dan ons te komen versterken. Spijtig dat we zover van mekaar wonen want deze stemmen zouden een mooie uitbreiding zijn voor ons koor.

Na dankwoorden, en dit in het nederlands, van de organisatie werd met enkele bis-nummers de avond afgesloten.

En als de schipper van de Libération een toerneetje geeft beginnen natuurlijk alle gezichten te stralen.

De feestvreugde was ingezet. De schippers van YCHS hadden ook de smaak te pakken en op het terras van de Saint-Emillion werd de avond zingend ingezet. Jammer dat wij terug naar huis moesten. Maar wie weet komen we terug ...

Bedankt aan de organisatie van de Fêtes de l'Eau.

pict11.jpg
cultuurraad.png
vvw.png
kes.png
issalogo-nld.png
drakar1
watererfgoedvlaanderen