jkllogo

Optredens

Bruine Vlootdagen juni 2003

 

Optreden tijdens de Bruine Vlootdagen in het Kattendijksluis te Antwerpen. Een organisatie van Revos vzw.

Het was weerom een prachtig weer voor een tocht naar Antwerpen. Deze keer ging het de dokken in; voor sommigen onder ons een eerste ervaring. Na de nodige administratieve rompslomp had iedereen dan toch zijn FD-nummer bekomen en kon hiermee vrijgeleide krijgen in de haven. Na de melding in het Straatsburgdok ging het richting Siberiabrug. Imposant draaide deze voor ons open en was de weg vrij richting Kattendijkdok.

0.jpg

Revos, die ons uitgenodigd had, hield haar opendeur en 21 jaar viering in de buurt van hun basis, Kattendijksluis, tevens ook de basis van hun zeilschip de T'ai.

Het was een plezier te vertoeven tussen al deze 'bruine' schepen, een streling voor het oog. En dat bemanning en schippers van deze ook uit ander hout gesneden zijn hadden we al snel door. De kameraadschappelijke en spontane sfeer creërde al direct gezellige momenten die ontaarden in vocale klanken. Muziek was inderdaad het middel om deze gezelligheid te bestendigen.

Misschien was het JaKL Shantykoor niet het ruige dat sommigen verwacht hadden, vele liederen waren gekend en de aanwezigen zongen allen mee uit volle borst.

Nadien moesten uiteraard de kelen gesmeerd worden en gingen sommigen nog eens uit de bol. Weerom was het een korte nacht.

Maar niettegenstaande stond de organisatie 's morgen klaar met het ontbijt.

Wij vonden het tof en hebben ervan genoten. Bedankt Revos.

pict27.jpg
cultuurraad.png
vvw.png
kes.png
issalogo-nld.png
drakar1
watererfgoedvlaanderen