jkllogo

Optredens

Oostende voor Anker, van 27 tot 30 mei 2010, en al jaren het grootste evenement aan onze kust en van varend werelderfgoed onder zeil. Historische zeilschepen zijn het uitgesproken biotoop voor het JaKL shantykoor uit Leopoldsburg.


Op vrijdagmorgen 28 mei en onder een stralende zon vertrokken we per bus richting kust. We hadden beloofd het zonnetje mee te brengen, dus ..

Niettegenstaande het nog 'vroege' uur was toch al aardig wat volk aanwezig op de kades. En tussen al deze masten en zeilen voelden we ons direct weer 'thuis'.Een stralende zon, helblauwe hemel en als deze historische schepen veranderde Oostende in een exotisch paradijs.Langsheen de kade zorgden de gepavoiseerde schepen en de tientallen kraampjes voor een feestelijke stemming. ova2010.jpg
minerva.jpg
Onze eerste optreden zou plaatsvinden op de driemaster Minerva (1935). Nog nog snel even profiteren van een hapje, drankje en de zon vooraleer we aan boord gingen.
Nu was het aan ons om deze dag nog meer vulling te geven. En aan de aantallen toeschouwers op de kade te zien leek dit wel te lukken. minerva2.jpg
minerva.jpg
Ons tweede optreden was op het (voormalig) stoomschip de Hydrograaf (1910) dat in Nederland bekend staat als 'het schip van de Koningin'. 
Deze keer geen optreden voor een veelvuldig publiek maar een verassingsact voor een pas getrouwd koppel.

Normaal was er nog een derde optreden voorzien maar omwille van een technisch probleem had het schip de haven niet bereikt. Niet getreurd, met zo een prachtig weer en locatie waren er voldoende standjes om onze dorst te lessen en te genieten.
Oostende voor Anker, dank voor de uitnodiging. Wij waren vereerd te gast mogen zijn.
 
pict26.jpg
cultuurraad.png
vvw.png
kes.png
issalogo-nld.png
drakar1
watererfgoedvlaanderen