jkllogo

Optredens

 

DSC01477.jpg  Voor het vierde jaar op rij heeft de toeristische dienst van deze mooie kustgemeente het JaKL Shantykoor uitgenodigd om de feestelijke seizoensstart al zingend op te luisteren. Blijkbaar begint het publiek ons meer en meer te kennen. Met een uitgebreid repertoire van bekende en minder bekende shanties en zeemansliederen, met accordeon- en gitaarbegeleiding hebben we andermaal het talrijk opgekomen publiek weten te boeien. 
Met tal van kraampjes en standen kan niet ontkend worden dat feestvreugde heerstte. Met vissoep, garnalencoctails, en alle andere visbereidingen wordt het thema van dit weekend duidelijk aangegeven. 
DSC01479.jpg
 DSC01482.jpg Ludiek wordt elke voorbijganger hier dan ook nog eens attent op gemaakt. 
Om elf uur in de voormiddag, na de officiële opening van het visweekend door plaatselijke prominenten, was het aan ons. Meteen zat er de sfeer al goed in. 
 DSC01484.jpg
 DSC01487.jpg Meezingers zoals " Het Noordzeestrand, My Bonny, De lichtjes van de Schelde" enz. werden door het publiek spontaan meegezongen... 
of enthousiast meegedanst door het jonge publiek. 
DSC01490.jpg 
 DSC01495.jpg  
Tijdens de pauze konden we het niet laten om collega 'Cyriel' even af te lossen...
 DSC01523.jpg
 DSC01525.jpg en de straat in rep en roer te zetten. 
In drie keer verdeeld over de ganse dag heeft men ons kunnen zien en horen. Tijdens ons laatste optreden op, de dijk, herkenden we mensen die voor de derde keer kwamen mee zingen. Wandelaars bleven staan. Fietsers stapten af. Rijen dik, zong en klapte op het ritme mee. 
 DSC01538.jpg
 DSC01539.jpg "Zestien man op de kist ....."  werd samen met het publiek, geleid door Gina onze dirigent, in canon gezongen. 
Na het onvermijdelijke bisnummer bleef het publiek roepen 'we want more' . Waarschijnlijk zal dat voor volgend jaar zijn.  
 DSC01538.jpg

 

pict12.jpg
cultuurraad.png
vvw.png
kes.png
issalogo-nld.png
drakar1
watererfgoedvlaanderen