jkllogo

Optredens

De Gulden Ontsporing is een organisatie van de Vlaamse Gemeenschap in Brussel. Dit jaar stond het feest in het teken van de zee. Logisch dat een Shantykoor hier niet kon op ontbreken. Daarnaast was er ook nog de poging om 100 accordeonisten samen op het podium te krijgen op de Grote Markt. Natuurlijk dat onze accordeonisten Fons en Armando hierop niet wilden ontbreken.

 

Met de bus trokken we naar Brussel en het belooft weer een prachtige dag te worden. De zon geeft al wat ze kan. Snel op zoek dus naar de locatie voor ons optreden. Misschien kunnen we daarna een pintje drinken.
We werden opgewacht aan de Bijstandskerk. Niet bepaald de combinatie die we verwacht hadden. Ruige zeemannen met liederen over drank en vrouwen in een kerk ? Tijden veranderen en als we de priester mogen geloven kwam meer volk naar ons luisteren dan gewoonlijk tijdens een kerkelijke dienst.
Voor het inzingen mochten we gebruik maken van de sacristie. Gelukkig had de organisatie op deze snikhete zomerdag voor 'gewijd' water gezorgd. Het was een beetje drummen om met zijn allen in de beperkte ruimte te geraken.

Eén ding mag gezegd, niets overtreft de akoestiek in een kerk. En als onze vrouwen dan ook nog meezingen wordt het echt mooi. 
Hier komt echt het geheel tot zijn recht.

Al bij al, een aparte locatie en een aangenaam publiek. Zo te horen hebben ook zij ervan genoten. Wij hebben er alleszins plezier aan gehad. 
 

pict31.jpg
cultuurraad.png
vvw.png
kes.png
issalogo-nld.png
drakar1
watererfgoedvlaanderen