Optredens

Daknam, voor ons synoniem met voetbal en Lokeren. Groot is dan ook de verwondering zo een charmerend dorpje te vinden midden de velden.
daknam2.jpg     De Reynaertkring in Daknam organiseert jaarlijks op folkloristische wijze de geboorte van de lente door het gelijktijdig heengaan van de Heer Winter te melden.
Het hele gebeuren begon met een korte optocht van de deelnemende groepen met op kop de plaatselijke heer Reynaert en Hermelien. Daar achter het JaKL koor gevolgd door de plaatselijke reuzen,  de Flanders Red Cross Pipe Band, de volksmuziekgroep Donder in ’t Hooi en de paterkes Trappisten.Zelf waren met minimale bezetting aanwezig. Een aantal van de koorleden was reeds onderweg met de boot en konden er niet bij zijn. Gelukkig waren de anderen groepen ook in beperkte aantallen zodat we niet direct uit de toon vielen.   daknam1.jpg
daknam3.jpg   Aangekomen onder de linden op het feestelijk omgevormd  knusse dorpsplein mocht het JaKL koor, onder toeziend oog van de reuzen, al zingend de spits afbijten voor het talrijk opgekomen publiek.
Het was een gezellig folkloristisch dorpsgebeuren dat de tand des tijds met trots heeft doorstaan. Jong en oud heeft er tot laat uit volle borst gezongen en gedanst rond het lentevuur.   daknam4.jpg

We hebben weer een mooi plekje in Vlaanderen ontdekt. Proficiat aan Reynaertkring Daknam om deze folklore in Vlaanderen levend te houden.

Meer foto's in het fotoalbum.