Optredens

LANGS DE WATERKANT.

Een drievoudige koorontmoeting in de Memelhoeve te Meldert Hoegaarden. De grote schuur van deze gerestaureerde vierkantshoeve was voor de gelegenheid ingericht als concertzaal. De akoestiek was er opvallend goed.

Keereweerom o.l.v. Mieke De Roek opende als organiserend koor het concert.

Liesbeth Vereertbrugge, dirigente van het koor Dauwgard uit Veltem–Beisem, vervolgde eveneens met een mooie variatie aan liederen.

Het Shanty mannenkoor JaKL uit Leopoldsburg o.l.v. Gina Treunen mocht de concertnamiddag vervolledigen met historische shanties en seasongs. Zowel het ruige leven van zeelui aan boord van oude zeilschepen werd ritmisch bezongen, alsook de havenbuurten met meisjes van plezier, de geliefkoosde plaats na maanden op zee. Ook een meer ingetogen lied over het zeemansleven wanneer ze een vriend begeleiden op zijn laatste tocht naar het graf, met de Farewell Shanty.

IMG_0032.jpg

Aan het enthousiasme en applaus van het publiek te horen, dat gekende refreinen gretig meezong, was het geheel bijzonder geslaagd. Zowel de uitzonderlijke locatie als de variatie van de liederen onder het thema “langs de waterkant” was een voltreffer.

IMG_0024.jpg    Nadien werden er hapjes en drank geserveerd op de plooitafels met banken in de weide van het erf. Een imposante notenboom en fruitbomen deden dienst als parasol. Moest Breugel er bij geweest zijn dan had hij er ongetwijfeld schetsen gemaakt voor een schilderij.